A. Vogel : Natuurlijk en gezond leven

A. Vogel : Natuurlijk en gezond leven

A. Vogel , wie heeft er nog niet van gehoord? Alfred Vogel was de Zwitserse pionier op het gebied van natuurlijke gezondheid. Zijn werk heeft bijgedragen aan erkenning voor de onmiskenbare rol die kruidengeneesmiddelen in onze moderne wereld kunnen spelen.

We kennen allemaal wel wat grootmoeders middeltjes tegen kleine kwaaltjes. Deze bestonden vooral uit kruiden die je overal ter velden kon vinden.

Ook werk van Alfred Vogel gaat volledig uit van de kracht van de natuur .Zijn filosofie bestaat uit 8 principes :

1. Natuurlijkheid en levenskwaliteit

2. Gezondheid door zorg voor jezelf

3. Gezondheid begint bij jezelf

4. Evenwicht als levensprincipe

5. Respect en sympathie

6. Streven naar gezondheid is een natuurwet

7. Het holistische principe

8. De kracht van liefde

Het holistische principe is er één waar wij met Puur-gezond ons volledig in kunnen vinden. Men start van een plant als een compleet product. Het is belangrijk om gezonde zaden te zaaien en te laten groeien in een gezonde bodem , zonder gebruik van pesticiden en deze te verwerken tot een geneesmiddel of voedingsmiddel die ten goede komt van ons lichaam. Deze middelen moeten, waar mogelijk en zinvol , gemaakt worden van verse planten.

Essentiële kenmerken van de producten van A.Vogel zijn de gecontroleerde biologische teelt van de gebruikte planten in gezonde grond, en het gebruik van extracten van vers geoogste planten waar mogelijk. De planten in de producten van A.Vogel worden grotendeels in eigen tuinen gekweekt. En wel op ecologische wijze (EKO-keur), dus zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Ecologisch kweken is gunstig voor het milieu maar  is ook een manier om producten van betere kwaliteit te telen.

Wat wij vrijwel dagelijks gebruiken in onze voeding is keukenzout. Deze specerij is bijna ondenkbaar in onze keuken. A.Vogel heeft in hun assortiment Herbamare , een glutenvrij kruidenzout bereid met verse groenten en kruiden die onmiddellijk na de oogst verwerkt worden.

Herbamare bestaat uit zeezout en 12 verschillende verse biologische geteelde groenten, tuinkruiden en specerijen. De kelp die erin zit, is rijk aan mineralen en jodium. Het is geschikt voor alle maaltijden waar je zout aan toevoegt en vrij van kunstmatige smaakversterkers.

Herbamare is beschikbaar in 3 variëteiten : Original , Spicy en Natriumarm , alsook is er een bouillonbasis en aroma beschikbaar.

Op de website van A. Vogel kom je via deze link uit op een groot aantal gezonde recepten die je vrijblijvend kan raadplegen en uit proberen. Ook gezondheidstips zijn zeker de moeite waard om eens door te lezen. Klik hier om deze te lezen.

 

Wil je eens een leuke en educatieve daguitstap maken ?

Verscholen in de Veluwse bossen van Landgoed Zwaluwenburg liggen de A.Vogel tuinen met talloze heilzame kruiden en planten.

Laat je zintuigen tot leven komen en ga op ontdekkingstocht door de felgekleurde kruidenvelden. Voor de kinderen is het blote voetenpad een heerlijke beleving en je kan de natuur proeven in de smultuin.

Wil je een rondleinding door de A.Vogel tuinen? Elke woensdagmiddag start om 13.30 uur een gratis rondleiding van ongeveer anderhalf uur. We starten bij de entree van de A.Vogel tuinen en het is inclusief het Blotevoetenpad! Aanmelden is niet nodig.

https://www.avogel.be/nl/

 

Geef een reactie