Mosselen à la Basquaise is een mosselgerecht waarbij de mosselen garen in een mix van paprika’s, tomaten, ajuin, knoflook en witte wijn. We hadden het ergens op restaurant gegeten en vonden het superlekker, maar vonden nogal moeilijk een recept, dus hebben we van verschillende bronnen ons eigen recept samengesteld, en we vonden het perfect. Normaal gezien zit in de traditionele Basquaise ook chorizo, maar wij zijn daar niet dol op. We hebben de chorizo vervangen door een handjevol zwarte olijven.

Neem een leuk glazen bokaaltje, bereid dit s avonds, frigo in ,en je krijgt gegarandeerd jaloerse blikken op het werk! de perfecte lunch! Tip / de dressing doe je onderaan zodat alles mooi knapperig blijft, bij het lunchen draai je gewoon de bokaal onderste boven!Lees meer

Vandaag het recept voor een vegetarisch gerecht. Limabonen spelen de hoofdrol in deze Mediterrane stoofschotel met tomaten en kruiden. Dit gerecht is niet ingewikkeld, maar heeft wat planning nodig (tenzij je voor blikbonen gaat). Gedroogde bonen in de week zetten kost geen tijd, je moet er alleen op tijd aan denkenLees meer

Een toppertje, een winters zalig comfortje, maar wel ééntje met keiveel groentjes en dus een gezond comfortje…Met de groenten in dit recept mag je naar hartenlust variëren. Waarom niet eens proberen met stukjes zoete aardappel, bloemkool of zelfs gedroogde pruimen?Lees meer