Kaasterrine met courgette

Een verrassend fris hapje, of een gezond tussendoortje gewoon!

Kaasterrine met courgette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Kaasterrine met courgette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4pers 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 °C
  2. Spoel 4 courgettes .
  3. Snij 1 ervan in dobbelsteentjes en stoom of blancheer ze gedurende 5 minuten.
  4. Snij de andere 3 met een mandoline of dunschiller in brede linten.
  5. Bestrijk een cakevorm met olie.
  6. Bekleed hem met de linten en laat die over de randen hangen.
  7. Klop 2 eieren luchtig, voeg er 400 g plattekaas en de blokjes courgette bij, kruid met peper en zout.
  8. Vul de vorm met mengsel en vouw dicht met de overhangende courgettelinten.
  9. Zet 30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  10. Laat afkoelen en ontvorm voorzichtig .
  11. Serveer koud met balsamicokaramel.
Notities

bron libelle

Deel dit Recept

Geef een reactie