Aardappel Tatin

Heerlijke aardappeltatin. Ofwel: een omgedraaid aardappeltaartje. HEERLIJK!

Aardappel Tatin
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Aardappel Tatin
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 20minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Kook de krieltjes 15 minuten in water met wat zout.
  3. Giet de aardappeltjes af, laat ze een beetje afkoelen en halveer.
  4. Bekleed de bodem van je quichevorm met bakpapier. Verdeel de tijm (blaadjes losgemaakt van de takjes) en suiker + zout over het bakpapier.
  5. Verdeel de krieltjes, met de platte kant naar onderen, over het bakpapier.
  6. Verdeel de zongedroogde tomaatjes en olijven over het bakpapier, tussen de krieltjes.
  7. Bedek het geheel met het bladerdeeg. Zorg dat de plakjes overlappen en stop het deeg goed in bij de randen.
  8. Bak de taart in 45 minuten in het midden van de oven.
  9. Laat de taart een beetje afkoelen, keer de vorm om op een groot bord en maak de vorm los van de taart.
  10. Serveer de lauwwarme taart met een groene salade (rucola, tomaatjes, olijven, dressing van olijfolie, tijm en citroen will do)
Notities
Deel dit Recept

Geef een reactie