Waarom altijd plakjes of blokjes komkommer in je salade? Hij ziet er zoveel leuker uit als je de komkommer in sliertjes snijdt.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4pers | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4pers | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
- 1 komkommer
- 500 g scampi schoongemaakt
- 1 bussel lente-ui in schuine ringen
- 200 g kerstomaat
- 1 handvol munt vers
- 1 handvol koriander vers
- blad thaise basilicum (voor de afwerking)
- 50 g geroosterde pinda gehakt
- 60 g glasnoedel
- 1.5 el limoensap
- limoenzeste
- 2 el vissaus
- 1 el kokosbloesemsuiker
- ½ kl sesamolie
- 2 rode peper
Ingrediënten
Porties: pers
|
- Meng de limoensap, limoenzeste, vissaus, suiker, sesamolie en de rode pepertjes voor een vinaigrette. Bak de scampi’s gaar in een klein beetje olie, in 2 à 3 minuten aan elke kant. Blus met de helft van de vinaigrette.
- Spoel de komkommer en snij ‘m met een mandoline in fijne slierten. Voeg de rest van de vinaigrette toe en laat marineren.
- Week de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat gedurende 2 minuten doorzichtig en gaar worden. Spoel ze onder stromend koud water en laat ze goed uitlekken.
- Spoel en halveer de kerstomaatjes. Meng ze met de glasnoedels, lente-uitjes, verse kruiden, scampi’s en komkommerslierten. Verdeel ze over de borden en werk af met de gehakte pinda’s
bron libelle