Bananenbrood met cacao en chocoladedruppels
Porties Prep Tijd
10porties 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
10porties 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Instructies
  1. Verwarme de oven voor op 180 graden.
  2. Plet de rijpe bananen en doe ze in een ruime kom.
  3. Voeg er de griekse yoghurt , honing , vanille extract , baking soda en eieren bij en mix alles tot een homogene massa. Dit kan met de hand of met de keukenrobot.
  4. Zeef en mix de amandelbloem en cacaopoeder onder elkaar en voeg dan bij de bananenmassa. Mix deze tot een gladde massa.
  5. Voeg dan de chocoladedruppels eronder en giet in de bakvorm.
  6. Zet de cake voor circa 45 minuten in de oven. Check regelmatig na 30 minuten want elke oven warmt anders. Door met een houten tandenstoker te prikken in het deeg kan je checken of deze klaar is als er geen deeg aan de prikker blijft hangen.
  7. Laat alles minstens 15 minuten afkoelen eer je de cake uit de bakvorm haalt.