Banoffee taart

Deze taart is zo lekker dat je bijna vergeet dat hij ook nog gezond is !!

Banoffee taart
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Banoffee taart
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
8porties 20minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
8porties 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. .Mix de boekweit, havermout, kaneel en zout in een blender of keukenmachine en mix tot een egaal mengsel.
  3. Voeg vervolgens de kokosolie, ahornsiroop en het water toe aan het geheel en mix tot een deeg. Het deeg moet bij elkaar blijven wanneer je het tussen je vingers drukt, maar het moet niet te kleverig zijn. Voeg een beetje water toe wanneer het deeg te droog blijft.
  4. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk goed aan met je vingers. Dit gaat het makkelijkste met licht vochtige handen.
  5. Maak vervolgens met een vork een aantal (ongeveer 20) kleine gaatjes in het deeg, zodat de lucht kan ontsnappen tijdens het bakken.
  6. . Bak de taart in de voorverwarmde oven voor 12-14 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster voor ongeveer 15 minuten. Tijdens het afkoelen wordt de bodem steviger.
  7. .Voor de vulling ontpit jede dadels en laat je ze 5 tot 10 minuten in water weken.
  8. Mix de dadels, amandelpasta, limoensap, zout en vanillepoeder met een beetje water in een blender tot een glad mengsel.
  9. Besmeer de bodem met het mengsel.
  10. .Voor de topping snijd je de bananen in plakjes en verdeel je ze gelijkmatig over de karamellaag. Druk de bananenplakjes voorzichtig aan.
  11. Bestrooi vervolgens met wat bosbessen en de fijngehakte pure chocolade. Versier de taart om ‘m extra feestelijk te maken met eetbare bloemen
Notities

Recept door The green happiness

Deel dit Recept

Geef een reactie