Bietensalade met sinaasappel

Lekker licht en heel erg voedzaam.

Bietensalade met sinaasappel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Bietensalade met sinaasappel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
3porties 20minuten 1uur
Porties Prep Tijd
3porties 20minuten
Kook Tijd
1uur
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de bieten grondig en dep ze droog.
  3. Neem 6 velletjes aluminium folie. Leg op elk velletje een biet.
  4. Besprenkel elk bietje met een beetje olijfolie en breng het op smaak met peper en zout.
  5. Vouw de pakketjes dicht en leg ze in de oven. Laat de bieten gedurende een uur gaar roosteren.
  6. Laat de bieten afkoelen. Doe dan het velletje eraf , dit gaat heel gemakkelijk als ze nog iets warm zijn.
  7. Laat de bieten afkoelen en snijd ze in partjes. Leg ze in een schaal.
  8. Neem 2 sinaasappelen en snijd de kapjes en de schil er af. Zet je mes tussen de vliezen en snijd de partjes er tussen uit. Vang het sap tussentijds op en knijp de overgebleven vliezen uit, dit wordt de basis van je dressing.
  9. Voeg een scheutje olijfolie bij het sinaasappelsap en breng de dressing op smaak met peper en zout.
  10. Verdeel de sinaasappelpartjes over de bietjes en sprenkel de dressing eroverheen.
  11. Verkruimel de geitenkaas over de bietensalade en garneer het geheel met walnoten. Leg alles op een bedje van sla
Deel dit Recept

Geef een reactie