Bietentaart met geitenkaas

Het pinkroze van de biet met de roos getinde geitenkaas doet je het water in de mond krijgen bij deze hartige taart

Bietentaart met geitenkaas
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Bietentaart met geitenkaas
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 2uur 90minuten
Porties Prep Tijd
4porties 2uur
Kook Tijd
90minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de bieten in zilverpapier en rooster ze vor een uur in de oven tot ze zacht zijn. Zet dan even opzij om af te koelen.
  3. Doe dan de bieten in een pot samen met de geraspte appelen , steranijs , nootmuskaat en kruidnagel. Voeg er de rode wijnazijn , kokosbloesemsuiker en agar agar bij en plaats op een hoog vuur.
  4. Breng het bietenmengsel aan de kook , draai het vuur naar een laag vuur , zet het deksel erop en kook voor een uur.
  5. Na een uur neem je het deksel er af en kook je het verder voor zo'n 10 minuten tot al het vaocht weggekookt is en zet opzij.
  6. Verwarm de oven weer voor op 180 graden
  7. Leg één vel bladerdeeg in een met bvakpapier beklede cakevorm.
  8. Doe een laag bietenmarmelade in het midden van het bladerdeeg maar zorg ervoor dat je 2 cm van de rand wegblijft.Doe op de marmelade de geitenkaas en tijmblaadjes.
  9. Leg het 2 de vle bladerdeeg erover en ruk zachtjes de boorden tegen elkaar toe.
  10. Snij met een scherp mes op de bovenkant van het bladerdeeg snedes in . Snij ze een cm van elkaar en blijf een cm van de rand af.
  11. Smeer het eimengsel erover uit met een borstel.
  12. Plaats in de oven voor 25 a 30 minuten , tot de cake goudgeel ziet.
Deel dit Recept

Geef een reactie