Bladerdeegjes met wijngaardslakken en hazelnoten

Prachtig en lekker hapje…zalig maar wel gezond comfortje!

Bladerdeegjes met wijngaardslakken en hazelnoten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Bladerdeegjes met wijngaardslakken en hazelnoten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 5minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 240°C. Rol het bladerdeeg uit op een bebloemd werkvlak. Steek er acht cirkels van 7 à 8 cm diameter uit met een metalen ring. Maak met een kleinere metalen ring een inkeping op de helft van de deegcirkels, zonder te veel aan te drukken.
  2. Maak nog enkele inkepingen in het deeg met de punt van een mes. Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eierdooier en leg de cirkels op elkaar, telkens een gemarkeerde en een niet-gemarkeerde cirkel
  3. Leg op een bakplaat belegd met bakpapier en bak 6 à 8 minuten in de oven; let erop dat het bladerdeeg niet te donker kleurt.
  4. Hou de bladerdeegjes opzij. Pel de sjalotten en snipper fijn. Pel en pers de knoflook. Fruit beide 5 minuten glazig in een braadpan met de boter.
  5. Voeg de in tweeën gesneden wijngaardslakken en de grofgehakte hazelnoten toe. Kruid met peper en zout. Bak 5 minuten op hoog vuur.
  6. Snij een hoedje uit elk bladerdeegje, vul met de wijngaardslakken en serveer meteen.
Notities

recept knack feest

Deel dit Recept

Geef een reactie