Bloemkool – broccoli casserole met ham
Keuken
Kidsproof recepten
,
Pascale Naessens Proof
Porties
Prep Tijd
4
porties
30
minuten
Kook Tijd
40
minuten
Porties
Prep Tijd
4
porties
30
minuten
Kook Tijd
40
minuten
Ingrediƫnten
450
gr
broccoli
900
gr
bloemkolen
200
gr
gekookte ham
in sneden
150
gr
edelgist kaas
Voor de bloemkoolsaus
1
gele ajuin
fijngesneden
2
tenen knoflook
fijngesneden
1
el
kokosolie
1.2
liter
kippenbouillon
175
ml
amandelmelk
1/2
kl
zout
Instructies
Smelt wat boter in een kleine pan en bak de ajuin en knoflook op een klein vuur tot ze gecarameliseerd zijn.
Breng de bouillon aan de kook. Snij de helft van de bloemkool in kleine blokjes en kook een 7tal min in de bouillon tot ze zacht zijn.
Hou een half kopje van het kooksel apart en giet de rest af.
Doe alles in een blender samen met de ajuin , look , half kopje bouillon , amandelmelk en zout en pureer het tot een gladde saus.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de andere helft van de bloemkool in roosjes alsook de broccoli
Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Kook de bloemkool voor 5 min en de broccoli voor 7 min af.
Doe de bloemkool en broccoli in een grote ovenschaal samen met de sneden ham en mix alles een beetje.
Giet de bloemkoolsaus erover en bestrooi het daarna met de edelgistkaas.
Bak in de oven voor een 30 min , tot de kaaskorst mooi goudbruin is. Smakelijk