Bloemkool – broccoli casserole met ham
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediƫnten
Voor de bloemkoolsaus
Instructies
  1. Smelt wat boter in een kleine pan en bak de ajuin en knoflook op een klein vuur tot ze gecarameliseerd zijn.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Snij de helft van de bloemkool in kleine blokjes en kook een 7tal min in de bouillon tot ze zacht zijn.
  3. Hou een half kopje van het kooksel apart en giet de rest af.
  4. Doe alles in een blender samen met de ajuin , look , half kopje bouillon , amandelmelk en zout en pureer het tot een gladde saus.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Snij de andere helft van de bloemkool in roosjes alsook de broccoli
  7. Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Kook de bloemkool voor 5 min en de broccoli voor 7 min af.
  8. Doe de bloemkool en broccoli in een grote ovenschaal samen met de sneden ham en mix alles een beetje.
  9. Giet de bloemkoolsaus erover en bestrooi het daarna met de edelgistkaas.
  10. Bak in de oven voor een 30 min , tot de kaaskorst mooi goudbruin is. Smakelijk