Bloemkool saus

Vaak krijgen we de vraag, ik wil een PNProof witte saus maken! Maak er eens eentje met je bloemkoolvocht!

Bloemkool saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Bloemkool saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd
4porties 5minuten
Porties Prep Tijd
4porties 5minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Eerst maak je de bloemkool schoon en verdeel je het in mooie roosjes. Maak ook de uien schoon en snipper ze fijn.
  2. Doe hierna een lepel boter in de pan en fruit het uitje met wat kerrie. Wordt alles mooi bruin en geel? Dan kun je de bloemkoolroosjes toevoegen.
  3. Roer ze voorzichtig rond en laat ze mooi smoren voor een klein kwartiertje.
  4. Je kunt een klein beetje water of bouillon toevoegen als je dat wilt. Als de bloemkool klaar is giet je het vocht af en vang je dit op. Hier ga je de saus van maken.
  5. Smelt 50 gram boter in een pan en voeg hier 50 gram bloem aan toe. Mak het lekker warm en haal het dan van het vuur.
  6. Voeg dan of het kookvocht of melk eraan toe (drie deciliter). Plaats de pan weer op het vuur en laat het voorzichtig warm worden.
  7. Zorg dat de saus een mooie binding krijgt en voeg naar wens kruiden toe en eventueel wat water om de saus wat dunner te maken.
  8. bestrooi je bloemkool of en saus met verse peterselie! smakelijk!
Notities

bron infosauzen

Deel dit Recept

Geef een reactie