Bressekip met sherryazijn en dragon

Heerlijk éénpansgerecht voor de fijnproevers.

Bressekip met sherryazijn en dragon
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Bressekip met sherryazijn en dragon
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 10minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
4porties 10minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Versnijd de kip, verwijder het karkas.
  2. Kruid alle stukken met peper en zout en bestrooi met de bloem.
  3. Bak de stukken kip in een weinig olijfolie aan.
  4. Voeg de sjalotten, champignons look en kruidentuiltje toe.
  5. Zet het vuur lager en laat enkele minuten sudderen.
  6. Blus met de wijn en sherryazijn. Laat inkoken en voeg de gevogeltefond toe. Zet het deksel op de pan en laat 45 minuten garen.
  7. Haal de kip uit de pan en houd warm.
  8. Laat het braadvocht voor de helft inkoken.
  9. Voeg er de room aan toe en laat nog even pruttelen.
  10. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  11. Leg de stukken kip in de saus en werk af met de fijngehakte dragon.
Notities

Recept door Thomas Van de Water

Deel dit Recept

Geef een reactie