Een lekkere gezonde puree! Die eten we met enkel extra groentjes erbij! een zalige herfstschotel, en je strooit er wat geroosterde pijnboompitjes op!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4borden | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4borden | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
- 500 g broccoli een stevige stronk
- 500 g aardappelen
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 kl selderijzout
- snuif nootmuscaat
- 1 kl groentebouillon
- 1 el mosterd
- peper
- 1 handvol pijnboompitjes
Ingrediënten
Porties: borden
|
- Stoom de aardappelen en broccoli gaar in 10 min en behoud ook het vocht van het stomen.
- Stoof de fijngesneden sjalot en de geperste look in de olie glazig. Voeg het stoomvocht bij en laat de sjalot even pruttelen, dan voeg je de broccoli en aardappelen bij, zorg dat het vuur af staat.
- Plet met een stamper de puree (indien je wenst kan je eventueel nog plantaardige melk, boter of olijfolie, eierdooier toevoegen. Dit maakt de smaak voller
- Voeg je kruiden bij; de mosterd, het selderijzout, nootmuscaat, droge bouillon, peper en zout.
- rooster in een koekepan een handvol pijnboompitjes voor de afwerking!
- Meng nog even goed door. serveer
recept eigen crea
Heel lekker!
Dank je 🙂