Brood zonder granen

Brood zonder bloem? ja dat kan voor wie glutenvrij moet eten!

Brood zonder granen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Brood zonder granen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
1brood 20minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
1brood 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Porties: brood
Ingrediënten
Porties: brood
Instructies
  1. VOOR HET ZELFGEMAAKT KOKOSMEEL
  2. Open de kokosnoot.
  3. Schraap met behulp van een lepel de pulp uit de kokosnoot en weeg ze. Meet per 80 g kokosnoot 600 ml mineraalwater af. Doe ze samen in de blender en mix in 1 minuut glad. Giet dit mengsel door een stuk neteldoek of een fijne zeef. Bewaar de melk voor een andere bereiding en werk nu verder met de vaste pulp.
  4. Verwarm de oven voor op 40°C. Je kunt hem ook iets hoger voorverwarmen, en daarna uitschakelen. Smeer de kokospulp uit over een bakplaat bekleed met bakpapier en zet 1 uur in de oven; het vocht zal verdampen en de pulp is droog. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  5. Doe de afgekoelde, gedroogde pulp in de blender en maal in 30 seconden tot een fijn poeder. Bewaar dit tot gebruik goed afgesloten in de koelkast.
  6. VOOR HET BROOD
  7. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een rechthoekige bakvorm voor brood (ongeveer 21 x 13 cm) met bakpapier en zorg dat het papier rondom 5 cm boven de rand van de vorm uitsteekt.
  8. Klop in een mengkom de eieren los met de kokosolie, de ciderazijn, de amandelboter en de honing. Meng in een andere kom de twee soorten meel, de baksoda en het zeezout.
  9. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het eiermengsel en mix tot alles goed gemengd is tot een stevig deeg. Schep het deeg in de bakvorm en bak het 45 minuten in het midden van de oven.
  10. Haal de vorm uit de oven en laat het brood in de vorm volledig afkoelen. Haal het brood er dan uit, door de opstaande randen van het bakpapier vast te pakken en het er zo uit te tillen.
Notities

bron libelle

Deel dit Recept

Geef een reactie