Chiapudding met appelstroop en wortelcake

Een ideaal ontbijt voor Pasen!! Als je die tijd niet hebt sla je de worteltaart gewoon over. Je kunt dan wat plakjes appel of peer als vervanging gebruiken

Chiapudding met appelstroop en wortelcake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Chiapudding met appelstroop en wortelcake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Passieve Tijd
1portie 20minuten 24uur
Porties Prep Tijd
1portie 20minuten
Passieve Tijd
24uur
Ingrediënten
Porties: portie
Ingrediënten
Porties: portie
Instructies
  1. Chiapudding
  2. Meng het chiazaad en de melk in een kom. Zorg ervoor dat het goed gemengd is.
  3. Dek de kom af en plaats hem in de koelkast gedurende minstens 30 minuten en als je de tijd hebt een hele nacht.
  4. Wortelcake
  5. De wortelen wassen en schillen als dat nodig is. Snij de wortelen in grote stukken. Doe ze in de keukenmachine en hak ze daarin grof.
  6. Snijd de appels in grote stukken. Doe de appels bij de wortelen in de keukenmachine en maak er een mengsel van.
  7. Doe dan de overige ingrediënten in de machine en meng alles goed.
  8. Verdeel het mengsel in een klein bakblik met bakpapier. Plaats het in de koelkast (bij voorkeur een paar uur voor het opdienen).
  9. De taart is, mits bewaard in de koelkast goed te gebruiken gedurende ongeveer 4-5 dagen.
  10. Bereiding van de chiapudding
  11. Voeg 2 eetlepels plantaardige melk toe aan de geweekte chia zaden. Roer dan voorzichtig om de zaden een beetje losser te krijgen.
  12. Doe de geweekte chia zaden in een glas.
  13. Giet er 2-3 eetlepels appelstroop bovenop. ( zie recept op de website)
  14. Verdeel de worteltaart over de stroop.
  15. Strooi de grof gehakte walnoten of pecanoten en een snufje kaneel op de top.
  16. Geniet van een hele goede morgen!
Deel dit Recept

Geef een reactie