Een exquis lekker hapje, zonder meer., voor BBQ of grillpan.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2pers | 10minuten | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
2pers | 10minuten |
Kook Tijd |
5minuten |
- 12 MIDDELGROTE garnalen GESCHILD MET STAARTEN EN HOOFDEN INTACT, RUWE, GARNALEN
- 6 STENGELS citroengras AFGEWERKT
- olijfolie VOOR POETSEN
- CHILI DRESSING =
- 1 KLEINE RODE CHILI GEHAKT
- ¼ KOP GEHAKTE KORIANDER BLADEREN KORIANDER
- 1 EETLEPEL FIJNGEHAKTE CITROEN GRASSTENGELS
- 2 EETLEPELS LIMOEN SAP
- 1 EETLEPEL VIS SAUS
- 1 EETLEPEL kokossuiker
- limoen in partjes om erbij te serveren
Ingrediënten
Porties: pers
|
- Om de chili dressing te maken, plaats de chili, koljander, citroengras, limoen sap, vis saus en bruine suiker in een kom en roer om te combineren. Opzij zetten.
- Draad twee garnalen aan elke citroengrasstampel + en poets met olijfolie. Verhit een grillpan of barbecue over hoge hitte. Breng de garnalen voor 3-4 minuten aan de kant of grill de garnalen. Serveer met de chili dressing en limoen partjes.
- + Snijd het uiteinde van de citroengrasstengels op een hoek om scherpe tips te creëren. Dit zal de garnalen erop steken makkelijker maken.
bron donna hay