chocolade – chilipepercake

Chocolade en chili zijn een match made in heaven!! Deze taart wordt het pronkstuk op je kersttafel.

Bij de bereiding van dit recept, maakten we gebruik van de keukenrobot en mixer van lidl-shop.be

chocolade - chilipepercake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
chocolade - chilipepercake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
1cake 20minuten 1uur 2uur
Porties Prep Tijd
1cake 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1uur 2uur
Ingrediënten
Porties: cake
Ingrediënten
Porties: cake
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Warm de melk op tot tegen het kookpunt aan. Zet het vuur uit en roer de chocoladestukken erdoor. Voeg de gember en tabasco toe en laat de chocolademelk af koelenWarm de melk op tot tegen het kookpunt aan. Zet het vuur uit en roer de chocoladestukken erdoor. Voeg de gember en tabasco toe en laat de chocolademelk af koelen
 3. Zeef de bloem , cacao , bakpoeder en baksoda boven een kom en zet even opzij.
 4. Klop de boter in de kom van de keukenrobot lekker romig ( stand 4-5). Doe de suiker beetje bij beetje erbij. Voeg daarna de agavesiroop erbij. Klop het geheel een 5tal minuten.Klop de boter in de kom van de <a href="http://www.lidl-shop.be/nl-BE/RUSSELHOBBS-Keukenrobot/p100268312">keukenrobot</a> lekker romig ( stand 4-5). Doe de suiker beetje bij beetje erbij. Voeg daarna de agavesiroop erbij. Klop het geheel een 5tal minuten.
 5. Mix ondertussen de eieren los met de handmixer en voeg ze beetje bij beetje bij het beslag.Mix ondertussen de eieren los met de <a href="http://www.lidl-shop.be/nl-BE/RUSSELHOBBS-Handmixer/p100268311">handmixer </a>en voeg ze beetje bij beetje bij het beslag.
 6. Meng daarna het bloem mengsel met de keukenrobot in 3 porties erdoor heen , afwisselend met steeds een beetje van de chocolademelk. Mix het laatste deel bloemmengsel / chocolademelk op stand 3 tot alles goed opgenomen is.
 7. Vet de tulband in met wat boter en bestuif hem daarna met wat bloem. Verwijder de overtollige bloem uit de vorm.
 8. Doe het mengsel in de vorm en zet deze voor 55-60 minuten in het midden van de oven. Door middel van een prikker in het midden van de cake te steken kan je testen of de cake gaar is als er geen deeg aan de prikker zit.Doe het mengsel in de vorm en zet deze voor 55-60 minuten in het midden van de oven. Door middel van een prikker in het midden van de cake te steken kan je testen of de cake gaar is als er geen deeg aan de prikker zit.
 9. Laat de cake in zijn vorm volledig afkoelen , zo kan je deze gemakkelijk uit de vorm krijgen.
 10. Wanneer de cake uit zijn vorm is maken we de chocolade topping klaar. Verwarm de slagroom op maar laat deze zeker niet koken. Voeg hem bij de chocoladedruppels en mix alles goed tot het gesmolten is. Giet deze gelijkmatige over de cake en smeer door middel van de bolle kant van een soeplepel volledig in.
 11. Versier deze verder af met topping naar keuze . Ik gebruikte pistachenoten , granaatappelpitten , sterretjes en suikerparels.Versier deze verder af met topping naar keuze . Ik gebruikte pistachenoten , granaatappelpitten , sterretjes en suikerparels.
Deel dit Recept

Geef een reactie