Courgette met gerookte zalm, sojasaus en kappertjes

“Geen werk, verrassend lekker en mooi. Ideaal voor als je gasten hebt”

Courgette met gerookte zalm, sojasaus en kappertjes
Stemmen: 14
Score: 3.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Courgette met gerookte zalm, sojasaus en kappertjes
Stemmen: 14
Score: 3.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2porties 10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
2porties 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Snijd de tomaat in flinterdunne plakjes. Snijd de courgettes in dunne plakjes met een dunschiller.
  2. Giet in een ovenschaal wat olijfolie, leg hierop enkele plakjes courgette, daar bovenop een paar plakjes zalm en lepel er wat kappertjes over. Leg er een nieuwe laag courgette op, zalm en een laagje tomaat (er is dus maar één laag met tomaat, anders krijg je vocht in de schotel) wat kappertjes en eindig met een laag courgette en wat kappertjes.
  3. Giet er een flinke scheut olijfolie en sojasaus over en kruid enkel met zwarte peper (sojasaus en gerookte zalm zijn al zout)
  4. Zet de schaal 20 minuten in de oven op 180 °C. Overgiet na 10 minuten het geheel met de saus die langs de zijkant vrijkomt. Giet er vlak voor het serveren nog wat saus over.
Notities

Receptje van Pascalle Naessens

Deel dit Recept

Geef een reactie