Een fris zomers, en toch lekker vullend slaatje, deze couscous met garnalen, mozzarella, paprika en tomaat.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4porties | 20minuten | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
4porties | 20minuten |
Kook Tijd |
5minuten |
- 350 g roze garnaal gepeld
- 200 g couscous
- 1 gele paprika blokjes
- 1 tomaat ontveld en blokjes
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 125 g mozzarella in stukjes
- 30 ml appelazijn
- 1 kl mosterd
- 90 ml olijfolie
- 30 g peterselie fijngehakt
- ½ kl komijnpoeder
- peper
- zout
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Breng 300 milliliter water aan de kook.
- Leg er de couscous in en dek de pot af.
- Laat 5 minuten trekken.
- Roer los en zet even weg om af te koelen.
- Meng in een aparte kopje de olijfolie met de appelazijn, de knoflook, de mosterd, de komijn en peper en zout. Zet opzij.
- Doe de koude couscous in een grote mengkom.
- Meng er voorzichtig de garnalen, paprika, tomaat, mozzarella en peterselie door.
- Giet er de vinaigrette naar smaak over en roer om.
- Laat 2 uur rusten in de koelkast en serveer.
Recept door https://15gram.be