Eitjes in amandelkorst

Verrassend lekker zalige lunch!

Eitjes in amandelkorst
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Eitjes in amandelkorst
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 10minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4pers 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Kook 8 eieren 7 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Spoel de kruiden voor de salade, zwier ze droog en schik ze op 4 borden. Snij de bacon in reepjes en bak die knapperig in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Maak de dressing. Spoel de waterkers, schud droog, doe in een hoge beker en voeg het citroensap toe. Schil de appel, snij in 4, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe die bij de waterkers, met de honing, wat zout en een snuifje cayennepeper. Mix fijn. Giet de olie er in een fijn straaltje bij terwijl je blijft mixen.
  3. Klop de 2 resterende eieren los in een diep bord, zet de bloem klaar in een tweede diep bord en meng het paneermeel met de gemalen amandelen en wat peper en zout in een derde diep bord. Wentel de gekookte eieren eerst in de bloem, haal ze dan door de losgeklopte eieren en wentel ze tot slot door het amandelpaneermeel.
  4. Verwarm de frituurolie voor op 170°C. Bak de eieren in 2 à 3 minuten goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en leg ze op de salade. Werk af met reepjes bacon en serveer met de dressing.
Notities

bron libelle

Deel dit Recept

Geef een reactie