Courgette Bolognese

Gevulde courgettes dus. Met gehakt, tomatensaus en Parmezaan. Een heerlijk licht en zomers receptje. Een fijne salade erbij en klaar ben je.

Fresh & Easy: Courgette Bolognese
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Fresh & Easy: Courgette Bolognese
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2pers 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
2pers 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. erwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de courgettes en hol ze uit met een lepeltje. Hak het vruchtvlees in stukjes.
  3. Leg de courgettes in een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met iets olijfolie en wat peper en zout en zet ze alvast in de oven.
  4. Bak het gehakt rul. Voeg de tomatenpuree toe en verhit dit kort mee. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij het gehakt en bak mee.
  5. Voeg het courgette vruchtvlees toe en bak kort aan.
  6. Voeg dan de passata toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en de oregano. Laat het een minuut of 10 sudderen.
  7. Haal na 20 minuten de courgettes uit de oven. Verdeel de bolognese saus over de courgettes en rasp er flink wat Parmezaan overheen.
  8. Zet de courgette bolognese nogmaals voor 10 minuten in de oven.
  9. Een andere optie is om de courgette enkel gevuld in de oven te zetten, houd dan 30 minuten in totaal aan. Maar deze eerder beschreven optie is sneller.
  10. Serveer met een lekkere salade, brood of pasta.
Notities

bron Paulines keuken  https://uitpaulineskeuken.nl/

Deel dit Recept

Geef een reactie