Courgette pasta uit de oven

Courgette pasta uit de oven. Lekker licht en vooral ook heel makkelijk om te maken.

Fresh & Easy: Courgette pasta uit de oven
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Fresh & Easy: Courgette pasta uit de oven
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4pers 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Was de courgettes en draai er met een spirellisnijder sliertjes van.
  3. Leg de courgette pasta in een vergiet en strooi er wat zout overheen. Laat de courghetti goed uitlekken. Ik druk al het resterende vocht eruit met een keukenpapiertje. Het moet zo droog mogelijk worden.
  4. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
  5. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee.
  6. Voeg nu de passata toe. Dit is gezeefde tomatensaus. Je kunt het kopen in een kartonnetje. Breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout.
  7. Voeg de courgette pasta toe, meng kort en giet alles in een ovenschaal.
  8. Scheur de mozzeralla in stukken en verdeel dit over de pasta. Bestrooi het rijkelijk met Parmezaan.
  9. Bak de ovenpasta in 20 minuten af in de voorverwarmde oven. In principe is de courgette pasta klaar als de mozzarella gesmolten is.
  10. Garneer de courghetti met wat verse basilicum en serveer meteen.
Notities

bron Paulines keuken   https://uitpaulineskeuken.nl/

Deel dit Recept

Geef een reactie