Fruitige kerstrol

Meestal wordt een kerststol gevuld met amandelspijs. Vandaag maken we een verrassende variant: met gedroogd fruit. Gezond en heerlijk voor de kerstdagen!

Fruitige kerstrol
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Fruitige kerstrol
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 45minuten 90minuten
Prep Tijd
15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 90minuten
Ingrediënten
Porties:
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Maak een papje van de warme melk en de gist en voeg daar 1 eetlepel van de suiker aan toe.
  2. Doe de bloem, kaneel, kardemom, boter, rozijnen, geschaafde amandelen en de resterende suiker in een keukenmachine en voeg daar terwijl hij draait het gist en melkmengsel aan toe.
  3. Wanneer het deeg klaar is, leg het dan minimaal 1 uur onder een vochtige doek om te laten rijzen. Snij ondertussen het gedroogde fruit fijn en zet dit apart.
  4. Rol het deeg na het rijzen uit tot een rechthoekige plak. Zorg ervoor dat deze 10 cm breder is dan de grillpan van uw Airfryer.
  5. Leg in een brede baan het fruit horizontaal op 1/3 van de deegplak en vouw aan elke zijde 5 cm naar binnen. Rol nu de deegplak van boven naar u toe en vorm deze tot een kerststol.
  6. Spray de grillpan in met wat olie en leg de kerststol erop. Smeer de stol in met het opgeklopte ei en laat hem nog eens 30 min. rusten in uw Airfryer (deze staat nog niet aan).
  7. Zet de Airfryer vervolgens aan op 150 graden en bak de stol af in 45 min. Bestrooi de fruitige stol met wat poedersuiker en serveer hem bij het kerstontbijt. Heerlijke dagen gewenst!
Deel dit Recept

Geef een reactie