Zomer op tafel, wat heerlijk! De lekkere pittige gamba’s smaken heerlijk met het zoete van de aardappels en honing.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4porties | 20minuten | 20minuten | 2uur |
Porties | Prep Tijd |
4porties | 20minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
20minuten | 2uur |
- 12 grote gamba
- 1 rode peper zonder zaadjes
- 1 sjalot
- 4 el olijfolie
- 4 stokjes citroengras
- 4 tenen knoflook
- Gerookt paprikapoeder
- 5 grote Zoete aardappel
- 1 el honing
- 2 el olijfolie
- 2 el rozemarijn verse
- 2 limoen
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Maak de gamba's schoon en ontdoe ze van het darmkanaal.
- Snijd de knoflook en rode peper fijn en snipper de sjalot.
- Meng de knoflook, rode peper, ui, olijfolie met het paprikapoeder tot een marinade en laat de gamba's twee uur marineren.
- Snijd de zoete aardappel in plakjes en meng ze met de olie, fijngesneden rozemarijn en de honing.
- Bak de aardappels 15 minuten op 180 graden in de Airfryer.
- Rijg ondertussen de garnalen op de stengels citroengras.
- Zet de temperatuur op 200 graden en voeg de gamba spiesjes toe.
- Bak deze 5 minuten mee.
- Serveer met limoenpartjes.
Recept door Martin Senders ( The Philips Chef )