Gebakken peer met geitenkaas

Dit Pascale Naessens gerechtje kan je eten als hartig ontbijt of lekker als zalige lunch!

Gebakken peer met geitenkaas
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gebakken peer met geitenkaas
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2pers 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
2pers 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis, maar schil ze niet. Bak ze ongeveer 10 minuten op een zacht vuur in olijfolie tot ze gaar zijn. Rist de blaadjes van de rozemarijntakjes en bak ze mee.
  2. Meng voor de dressing de honing met de olijfolie, de balsamicoazijn en het limoensap. Kruid met zwarte peper.
  3. Was de sla. Leg onderaan op een bord de krulsla, leg de gebakken peren in een ster en in het midden de geitenkaas met daarover de dressing. Werk af met de noten, wat zwarte peper en eventueel wat extra olijfolie.
  4. Tip: geitenkaas: Als je droge geitenkaas gebruikt, kun je die heel kort aan beide kanten bakken, zo krijg je een heerlijk korstje. Dit werkt niet bij verse geitenkaas, want die kun je niet bakken.
Notities

bron

Puur Genieten 2

Recepten
Pascale Naessens
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Heikki Verdurme, Diego Franssens, Wout Hendrickx

Deel dit Recept

Geef een reactie