Gebakken Tarbot

Gebakken Tarbot , Puur, eenvoudig en top voor-gerechtje!

Gebakken Tarbot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gebakken Tarbot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
3pers 10minuten 5minuten
Porties Prep Tijd
3pers 10minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Verdeel de tarbotfilet in 6 stukken en leg ze op een schaal.
  2. Bestrooi ze met wat zout en laat 10-15 minuten staan.
  3. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en spoel ze af met koud water. Schil de stronk en snij hem in stukjes van ongeveer 1-2 cm.
  4. Doe broccoli en doperwtjes in een grote, ondiepe pan met dikke bodem en voeg 50 ml water toe, boter, wat zout en versgemalen peper. Breng aan de kook en laat 1-2 minuten koken, tot de groenten beetgaar zijn.
  5. Voeg de gehalveerde kruisbessen toe, de grofgehakte munt en citroenrasp en –sap.
  6. Verwarm een pan en bak de tarbot in een beetje olie op hoog vuur ongeveer 1 minuut aan elke kant, tot de stukjes vis mooi bruin vanbuiten en nog sappig vanbinnen zijn.
  7. Schep de tarbot uit de pan, bestrooi met zout en versgemalen peper en serveer op een bord of in een schaal. Voeg broccoli en doperwtjes toe en gebruik het panvocht als saus.
  8. Garneer met wat verse muntblaadjes en dien de tarbot direct op met lekker brood en eventueel een groene salade.
Notities

bron feeling

Deel dit Recept

Geef een reactie