Gegratineerde knolselder

Zalige winter-oven schotel!

Gegratineerde knolselder
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gegratineerde knolselder
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4personen 15min 5min 15min oven
Porties Prep Tijd
4personen 15min
Kook Tijd Passieve Tijd
5min 15min oven
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snij de knolselder in vingerdikke plakken.
  2. Schil ze en leg ze meteen in een schaal met koud water en een flinke geut citroensap.
  3. Breng de melk aan de kook met evenveel water. Laat de plakken knolselder in 4 à 5 minuten zacht koken, of tot ze beetgaar zijn.
  4. Laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht) en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe ovenschaal.
  5. Smelt de boter in een steelpannetje. Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Leng aan met 3 dl kookvocht en roer voortdurend, tot de saus indikt. Laat nog 2 minuten zacht doorkoken, blijf intussen goed omroeren.
  6. Doe er, van het vuur, de kaas bij en roer tot die gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout, nootmuskaat. Lepel de saus over de knolselder. Zet 10 à 15 minuten in de oven op 175° C.
Notities

libellelekker

Deel dit Recept

Geef een reactie