Van deze kleurrijke couscoussalade geserveerd met gegrilde asperges, halloumi (geitenkaas) en smeuïge mayonaise word je blij . Probeer het eens!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
- 500 g groene asperge
- 1 bundel verse peterselie
- 2 groene uien
- 250 g kerstomaat
- 200 g couscous
- 250 g halloumikaas Geitenkaas
- 3 el. olijfolie of plantaardige olie
- 1 citroen
- mayonaise verse
Ingrediënten
Porties: personen
|
- Was en schil de asperges en snijd de uiteinden eraf. Hak de peterselie en de groene uien fijn en snijd de tomaten in vieren.
- Snijd de halloumi (geitenkaas) in 4 stukken. Pers het sap uit de citroen. Breng water aan de kook.
- Giet het over de couscous in een kom. Zet er een deksel op en laat 10 minuten staan tot de couscous luchtig is.
- Laat een beetje afkoelen en meng er 2 eetlepels olie door.
- Smeer de rest van de olie met een kwastje op de asperges. Voorverwarm de grill of gebruik een bakpan.
- Gril de asperges op de hete grill of bak gedurende 5 minuten; draai ze af en toe eens om.
- Voeg de halloumi (geitenkaas) toe aan de grill en blijf grillen en omdraaien tot de asperges en de kaas goudbruin zijn. Breng op smaak met peper.
- Voeg de fijngehakte peterselie en groene uien en het citroensap toe aan de couscous en meng de tomaten er voorzichtig door.
- Serveer de couscoussalade met asperges en halloumi (geitenkaas) overgoten met een lepeltje vloeibare mayo.
- IP: Voeg kappertjes en olijven toe aan de couscoussalade en eventueel verse tuinkruiden zout is niet nodig daar de halloumi zoutig is, peper kan wel eventueel
bron lekker van bij ons