De Oostere toer op, met deze kip en frisse salade!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4porties | 30minuten | 30minuten | 10uur |
Porties | Prep Tijd |
4porties | 30minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
30minuten | 10uur |
- Ingrediënten voor de Bangkok-kip
- 8 kippenbout
- 4 el knoflook gesnipperde
- 4 el korianderwortel fijngehakte
- 2 lente-ui gesnipperd
- 4 el vissaus
- 1,5 el lichte sojasaus
- 1,5 el kokosbloesemsuiker
- 4 el limoensap
- 0,5 tl witte peper
- Ingrediënten voor de Vietnamese komkommersalade
- 2 komkommer
- 2 kleine ui
- 2 tl knoflook geperste
- 2 tl rode peper gesnipperd en ontdaan van de zaadlijsten
- 2 el vissaus
- 2 el limoensap
- 2 el kokosbloesemsuiker
- 1 tl kokosbloesemsuiker om de komkommer zelf op smaak te brengen
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Maak enkele inkepingen in het kippenvlees, zodat dit gelijkmatig gaart.
- Stamp knoflook, citroengras, korianderwortel of-stelen en lente-uitjes in een vijzel tot een pasta. Doe deze pasta in een slakom.
- Voeg vissaus, sojasaus, suiker, limoensap en witte peper toe en meng alles goed.
- Giet de marinade over de kip en wrijf alle delen er goed mee in.
- Laat de kip minstens 4 uur marineren, maar als het kan een nacht.
- Bak de kip op de barbecue, op een licht ingevette gietijzeren plaat of onder de grill van de voorverwarmde oven en keer hem tijdens het bakken enkele malen.
- Snijd de gewassen komkommers in de lengte in twee. Snijd de vier helften in dunne plakjes.
- Bestrooi de komkommer met 2 tl suiker en laat 15 minuten marineren.
- Snijd de uien in dunnen ringen. Bestrooi met een snufje zout en suiker.
- Giet het limoensap en een tl suiker in een kom. Roer met een garde tot alle suiker is opgelost.
- Voeg de vissaus, look en Spaanse peper toe.
- Meng de komkommer, ui en vinaigrette van vissaus met elkaar.
Recept door Basic Thais van Jody Vassallo