Gegrilde Bangkok-kip met Vietnamese komkommersalade

De Oostere toer op, met deze kip en frisse salade!

Gegrilde Bangkok-kip met Vietnamese komkommersalade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gegrilde Bangkok-kip met Vietnamese komkommersalade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4porties 30minuten 30minuten 10uur
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 10uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Maak enkele inkepingen in het kippenvlees, zodat dit gelijkmatig gaart.
  2. Stamp knoflook, citroengras, korianderwortel of-stelen en lente-uitjes in een vijzel tot een pasta. Doe deze pasta in een slakom.
  3. Voeg vissaus, sojasaus, suiker, limoensap en witte peper toe en meng alles goed.
  4. Giet de marinade over de kip en wrijf alle delen er goed mee in.
  5. Laat de kip minstens 4 uur marineren, maar als het kan een nacht.
  6. Bak de kip op de barbecue, op een licht ingevette gietijzeren plaat of onder de grill van de voorverwarmde oven en keer hem tijdens het bakken enkele malen.
  7. Snijd de gewassen komkommers in de lengte in twee. Snijd de vier helften in dunne plakjes.
  8. Bestrooi de komkommer met 2 tl suiker en laat 15 minuten marineren.
  9. Snijd de uien in dunnen ringen. Bestrooi met een snufje zout en suiker.
  10. Giet het limoensap en een tl suiker in een kom. Roer met een garde tot alle suiker is opgelost.
  11. Voeg de vissaus, look en Spaanse peper toe.
  12. Meng de komkommer, ui en vinaigrette van vissaus met elkaar.
Notities

Recept door Basic Thais van Jody Vassallo

Deel dit Recept

Geef een reactie