Gekruide linzen met chili knoflook en cavolo nero

Dit gezonde bord is echt een pure aanrader en bovendien Glutenvrij en vegan! Cavalo nero is bij ons gekend als boerenkool / palmkool.

Gekruide linzen met chili knoflook en cavolo nero
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gekruide linzen met chili knoflook en cavolo nero
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2porties 15minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
2porties 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Plaats de gedrenkte linzen in een middelgrote pan, bedek goed met koud water en breng aan de kook. Verminder de kook en laat 15-25 minuten beetgaar worden(dit keer zal variëren afhankelijk van de versheid van de linzen, dus na 10-12 minuten omroeren). Van het vuur en goed laten uitlekken. Roer citroensap, olijfolie, komijn, koriander erdoor en breng op smaak.
  2. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Voeg mosterdzaad, komijnzaad en peper en bak gedurende 20 seconden of totdat de mosterdzaadjes beginnen te knallen. Voeg knoflook toe en roer een paar keer voor het toevoegen in de cavolo nero bladeren, gemalen koriander en garam masala. Geef het al een goede roer, voeg dan een goede splash of twee van koud (gefilterd) water, zet een deksel en laat het stomen voor ongeveer een minuut. Voeg tomaten, dek af en laat nog eens 30 seconden totdat ze iets worden verzacht. Strooi royaal met zeezout en zwarte peper.
  3. Serveer de cavolo nero over de gekruide linzen, hetzij als hoofd- of als onderdeel van een grotere maaltijd.
Notities

bron my mydarlinglemonthyme.

Deel dit Recept

Geef een reactie