Gepaneerde olijven met pittige yoghurt

Gepaneerde olijven met pittige Griekse yoghurt,  Oosters getint! heerlijk als hapje!

Gepaneerde olijven met pittige yoghurt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gepaneerde olijven met pittige yoghurt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2porties 20minuten 5minuten
Porties Prep Tijd
2porties 20minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Doe de chilipeper met de specerijen, suiker, koriander, peterselie, ingemaakte citroen en olijfolie in een blender en hak alles tot een grove, groene puree.
  2. Giet hem in een schaaltje en zet tot gebruik opzij.
  3. Doe de panko, bloem en eieren in drie aparte borden.
  4. Laat de olijven uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  5. Wentel elke droge olijf in de bloem, haal ze door het ei en wentel ze tot slot door de panko.
  6. Leg op een apart bord.
  7. Behandel alle olijven op deze manier.
  8. Verhit voldoende olie in een diepe pan op halfhoog tot hoog vuur.
  9. Laat er als de olie goed heet is een aantal olijven in vallen.
  10. Ze moeten in 1 minuut goudbruin zijn en moeten in die tijd gekeerd worden.
  11. Schep de olijven uit de olie en leg ze op keukenpapier om ze uit te laten lekken.
  12. Frituur alle olijven op die manier.
  13. Schep de yoghurt in een ondiepe kom, meng de groene puree erdoor (kort, zodat het geen goed gemengde saus wordt).
  14. Stapel de olijven nog warm of op kamertemperatuur in het midden en dien zo op.
Deel dit Recept

Geef een reactie