Gepocheerd ei op toast met avocado

MMmm… Dit recept moet je echt een keer maken, de smaakcombinatie is geweldig lekker! Een dikke snee donkerbrood, guacamolé en een eitje…doen!!! Ideaal als lunch of als hartig ontbijt!

Gepocheerd ei op toast met avocado
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gepocheerd ei op toast met avocado
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
2personen 5minuten 3min pocheren 5min oven
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
3min pocheren 5min oven
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Snijd 2 dikke sneden brood af. Leg deze voor 5 minuten in de voorverwarmde oven zodat ze lekker knapperig worden.
  3. Prak de avocado met een vork fijn in een schaaltje. Breng op smaak met zout en chiliflakes.
  4. Breng ruim water aan de kook in een grote pan. Voeg een scheut azijn toe, hierdoor zal het eiwit aan de buitenkant sneller stollen. Maak met een lepel een draaikolk door er rondjes mee te draaien. Breek nu het ei en laat het voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Laat het ei nu z'n 3-4 minuten pocheren. Haal het ei uit de pan met een schuimspaan en laat het uitlekken op keukenpapier. Snijd het ei eventueel mooi in vorm.
  5. Haal het brood uit de oven en besmeer het met de avocadospread. Snijd het gepocheerde ei doormidden en leg op het brood. Bestrooi met een beetje zout, chiliflakes en verse bieslook.
Notities

bron mijn kookavonturen

Deel dit Recept

Geef een reactie