Gepofte zoete aardappel met pittige prei en oreganoyoghurt

In dit gerecht geven sojasaus en rijstazijn een pittige smaak aan prei en savooi. Oerdegelijke boerenkost die een teriyaki-achtige toer op gaat dus.

Gepofte zoete aardappel met pittige prei en oreganoyoghurt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gepofte zoete aardappel met pittige prei en oreganoyoghurt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2 porties 15minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
2 porties 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met wat arachideolie.
  2. Schrob de zoete aardappelen goed schoon, maar schil ze niet! Verwijder eventuele lelijke plekjes met een mesje. Leg de aardappelen in de schaal en plaats 40 minuten in de oven.
  3. Schep de yoghurt om met de gehakte groene chilipeper, look en gedroogde oregano. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zeezout en zet opzij.
  4. Snijd de prei in de lengte in 4 en hak vervolgens in stukjes van ongeveer een centimeter. Spoel ze, samen met de reepjes savooikool grondig.
  5. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de prei en savooi tot deze gaar zijn. Roer af en toe om, maar ook niet teveel. Het lekkerste effect krijg je als de groenten hier en daar wat bruin bakken.
  6. Voeg tenslotte de sojasaus en rijstazijn toe en kruid bij met versgemalen zwarte peper en grof zeezout naar eigen smaak.
  7. Tijd om alles samen te stellen! Maak een snede in de gepofte zoete aardappel en druk beide helften met twee vorken open. Schep er de teriyakigroenten in en werk af met een grote schep Griekse yoghurt, wat rucola, pompoenpitten en wat scheutjes.
  8. Tips:
  9. Arachideolie kan goed tegen hoge temperaturen, vandaar dat ik er hier voor kies. Sommige kokosoliën ook, maar zeker niet allemaal! Goed de verpakking lezen is dus de boodschap.
  10. Ik vind scheutjes niet per se een ware smaaksensatie, maar ze zijn wel mooi, fris, knapperig en pittig.
Notities
Deel dit Recept

Geef een reactie