Geroosterde butternutpompoen , spinazie en gerst risotto
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Leg de butternutblkojes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat hem zacht grillen voor 30 minuten
  3. Stoof de ajuin voor 5 minuten , voeg de geperste knoflook toe en stoof nog 1 minuut.
  4. Voeg dan de gerst erbij en kook een minuutje of 2 mee tot hij wat glazig wordt.
  5. Giet de witte wijn erbij en kook op een middelmatig vuur tot de wijn verdampt is.
  6. Voeg dan telkens een pollepel groentenbouillon bij de gerst , en roer continu tot hij volledig opgenomen is eer je de volgende pollepel erbij doet. Doe dit tot je een zachte textuur hebt van je gerst.
  7. Doe de butternootpompƓen in een kom en stamp hem tot een mousse.
  8. Haal de gerst die zacht en gaar is van het vuur.
  9. Mix de pompoenmoes en babyspinazie on de risotto samen met de rommboter en laat 5 minuten met deksel op de pot rusten.
  10. Roer alles nog eens goed door en besprenkel met edelgist. Smakelijk