Geroosterde knoflooksoep
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
90minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
90minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Hak 3 cm af van de top van de knoflookbolllen. Besprenkel ze met wat olijfolie en zeezout en verpak elke bol dan in zilverpapier. Zet deze bollen een 50 tal minuten in de oven zodat ze mooi goudbruin komen van kleur. Laat de bollen afkoel en verwijder dan met een vork de knolook van zijn pel.
  3. Verhit wat olijfolie in de kookpot en stoof daar de ajuin en knoflooktenen in aan voor enkele minuten. Let erop dat de knoflook niet verbrand.
  4. Doe er dan de kippen bouillon aardappelen , peper en zout erbij en laat deze 20 tal minuten koken. Haal de pot van het vuur en mix de soep tot een gladde massa. Doe er de verse rozemarijn erbij en laat de soep nog 5 minuten pruttelen. Smakelijk