Geroosterde Rode Biet, Rode Ui & Waterkers Salade

Een heerlijk gezond tussendoortje dit gerecht!

Geroosterde Rode Biet, Rode Ui & Waterkers Salade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Geroosterde Rode Biet, Rode Ui & Waterkers Salade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 15minuten 90minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
90minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor 180ºC
  2. verwijder de stengels uit de bietjesbollen, hou de bladeren opzij, snijd dan in 1 cm stukjes. Plaats in een bakblik, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en vul het tin tot een diepte van ongeveer 5 cm met water.
  3. Bedek het gerecht met alufolie, bak dan 1 uur tot 1 uur 15 minuten, of tot een mes gemakkelijk in het vlees glijdt en de huiden glijden. Verwijder de bietjes uit het bakblik en laat het afkoelen.
  4. Schil de uien in grote halve manen, schil en knip de knoflook fijn en giet vervolgens de kapers af. meng alle kruiden.
  5. Gooi de uienparten in 2 eetlepels olijfolie op een bakplaat en meng goed. Voeg deze ook toe aan de oven en rooster ongeveer 30 minuten, of tot ze zacht zijn. Verwijder uit de oven en laat afkoelen
  6. Wanneer de biet koel genoeg is om te behandelen, wrijf de vellen af, snijd vervolgens in parten (draag plastic handschoenen hiervoor, of uw handen zijn dagen roze). Opzij zetten.
  7. Blancheer de bietstengels en laat het ongeveer 2 minuten in een kookplaat met kokend gezouten water legen. Laat het goed afkolen en nadien afgieten.
  8. Verhit de overige eetlepel olie in een pan over een hoge hitte, voeg de bietstengels en knoflook toe en bak het voor een paar minuten tot de knoflook goudig is. Zet vervolgens de hitte naar medium af, voeg de wijn in en kook 10 minuten. Voeg de bietblad toe, kruid met peper en zout en kook totdat het verwarmd is.
  9. Om de vinaigrette te maken, doei de azijn bij de mosterd, roer de olijfolie in en kruid naar smaak. Opzij zetten.
  10. Zet nu de salade samen. Gooi de geroosterde rode biet en rode uien met een stengelmengsel, gekapte kruiden, kappertjes en vinaigrette in een grote dienkom, dan door de waterkers en meng ze door.
Deel dit Recept

Geef een reactie