Gevulde artisjokken uit de oven

En lekker dat dit krokante korstje om de artisjok heen is!

Gevulde artisjokken uit de oven
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gevulde artisjokken uit de oven
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 15minuten 90minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
90minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de artisjokken schoon en dep droog.
  3. Snijd met een groot mes de steel eronder af.
  4. Knip nu met een schaar van de bovenkant van elk blaadje ongeveer 1,5 cm af.
  5. Wrijf met een halve citroen alle artisjok blaadjes in zodat de blaadjes niet verkleuren.
  6. Doe het amandelmeel, de knoflook, boter, peterselie, citroenrasp en olijfolie in een keukenmachine of staafmixer en mix het tot een gladde massa. Breng op smaak met een beetje peper.
  7. Roer met een eetlepel de fijngeraspte kaas door het boterhammen mengsel.
  8. Zet de artisjokken in een ovenschaal of braadslede en vul alle artisjok blaadjes met het mengsel. Schenk eventueel nog een klein scheutje olijfolie over de artisjokken.
  9. Schenk de witte wijn in de braadslede en dek af met het aluminiumfolie.
  10. Plaats de gevulde artisjokken voor ongeveer 70 tot 90 minuten in de oven of totdat de blaadjes makkelijk los laten als je hier aan trekt.
  11. Wanneer de braadslede droog komt te staan schenk je er nog een beetje witte wijn of water bij.
  12. Wanneer de artisjok gaar is haal je deze uit de oven en serveer direct.
  13. Trek elke keer een blaadje uit de artisjok en schraap met je tanden het vruchtvlees van de blaadjes af. Je zal merken dat aan de buitenste blaadjes en helemaal binnenin minder vruchtvlees zit. Wanneer je alle blaadjes eraf hebt dan snijd je het hooi wat bovenop zit eraf en kun je het onderste gedeelte van de artisjok nog opeten.
Notities

Tips :

Je kan de artisjokken ook meer kaal knippen door de buitenste bladeren allemaal te verwijderen totdat je het meer gele en eetbare deel krijgt. Je houdt dan uiteindelijk het artisjok hart over. Maar zelf vind ik de artisjok op bovenstaande manier schoonmaken de makkelijkste en snelle manier. En daarnaast staat het ook prachtig om zo’n hele bloem  te serveren. Het ‘hooi’ wat binnenin de artisjok zit kun je met een lepeltje er uit gaan pulken maar dit kun je er ook gewoon in laten en tijdens het eten verwijderen. Dit vind ik zelf de eenvoudigste manier.

Je kunt eventueel een beetje zout toevoegen maar zelf vind ik dit niet nodig aangezien pecorino kaas van zichzelf al best zout is.Het zal je misschien verbazen maar ook kinderen vinden artisjok vaak lekker. Helemaal als je zo’n mooie bloem voorschotelt waar ze zelf elke keer weer een blaadje van af mogen plukken.

Bron :  http://madebyellen.com/

Deel dit Recept

Geef een reactie