Gevulde paprika’s met couscous

Couscous. Een graanproduct dat al honderden jaren bestaat en afkomstig is uit Noord-Afrika. Je kan er heerlijke gerechten mee maken, het is kost weinig bereidingstijd en is bovendien een heel goedkoop en gezond product:  Couscous is rijk aan  vezels, B- vitamines, vitamine E en mineralen zoals ijzer, calcium, fosfor, kalium, magnesium en zink. Een perfect alternatief voor rijst, pasta of aardappelen! en wij combineren het met nog een gezond koolhydraat kikkererwten!

Gevulde paprika’s met couscous
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gevulde paprika’s met couscous
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
2personen 15min 15min 15min wellen
Porties Prep Tijd
2personen 15min
Kook Tijd Passieve Tijd
15min 15min wellen
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en leg ze apart. Pel de uien en snij ze fijn. Halveer de olijven en snij de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes. Open het blik met kikkererwten en laat deze uitlekken. Rooster de pijnboompitjes in een pan totdat ze lichtbruin zijn. Breng in een ruime pan water aan de kook en blancheer de paprika’s 5 minuten. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Doe de couscous in een kommetje en overgiet met kokend water tot de couscous volledig onder staat en laat het 15 minuten wellen. Roer de korrels los met een vork. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de uien glazig op een zacht vuurtjes (ongeveer 15 minuten). Roer er een verkruimeld groentebouillonblokje door. Breng het uienmengsel op smaak met peper en citroensap. Schep de couscous, het uienmengsel, de kikkererwten, de gedroogde tomaten en de olijven voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Vul de paprika’s met het couscousmengsel en bestrooi met pijnboompittjes. Eetsmakelijk!
  2. Tip
  3. Het gerecht kan vooraf klaargemaakt worden (is zelfs beter voor de smaak). Warm de paprika’s dan wel even op in de oven (oven voorverwarmd op 180°C en paprika’s afgedekt met aluminiumfolie) voordat je ze serveert.
Notities

dehippevegetarier.nl

Deel dit Recept

Geef een reactie