Gezond zadenbrood met vijgen

Vaak hoor je dat brood dikmakers zijn en dat je brood beter schrapt als je op dieet bent. Ik ben het daar niet volledig mee eens. Waar ik wel van overtuigd ben, is dat we te veel koolhydraten eten. Dus we gaan voor gezonde!

Gezond zadenbrood met vijgen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gezond zadenbrood met vijgen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
1brood 20min 30min bakken
Porties Prep Tijd
1brood 20min
Kook Tijd
30min bakken
Ingrediënten
Porties: brood
Ingrediënten
Porties: brood
Instructies
  1. Meng alle droge ingrediënten in een grote mengkom (behalve de vijgen). Giet het hete water en de olie erover en laat een hele nacht (of een aantal uur) staan.
  2. Pureer een gedeelte grof met de staafmixer en roer goed door. Snij de vijgen in stukjes en meng door het deeg.
  3. Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C. Schep het deeg in de vorm en duw stevig aan. Bak 25-30 minuten totdat het goudbruin en stevig is. Laat helemaal afkoelen en snij dan in stukken.
Notities

bron de keukenrevolutie

Deel dit Recept

Geef een reactie