Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe het meel en zeezout in een grote schaal en meng goed.
Voeg de vanille aroma, melk, olijfolie, citroenrasp en ahornsiroop (indien gebruikt) toe en meng 1-2 minuten tot het een zacht deeg vormt. Voeg rustig de bosbessen toe. Gebruik je handen om het deeg tot een bal te vormen.
Leg het deeg op een vlakke ondergrond dat bestrooid is met meel en rol uit met een deegroller. Het deeg moet ongeveer 3-4 cm dik zijn.
Gebruik een ronde koekjesvorm om sconevormpjes uit het deeg te halen en leg ze op de bakplaat. Laat een beetje ruimte tussen de scones vrij om te laten rijzen. Besmeer iedere scone met een borsteltje met melk in om te glazuren.
Bak 20-25 minuten of tot goudbruin in de oven.
Serveer de gezonde bosbessen scones door ze open te snijden en te beleggen met opgeklopte ricotta en / of fruit compote (indien gewenst). Eet smakelijk