gezonde noten-appeltaart

een heerlijke, maar gezonde versie van de traditionele noten-appeltaart.

gezonde noten-appeltaart
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
gezonde noten-appeltaart
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
8porties 25minuten 50minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
8porties 25minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50minuten 30minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vermaal de dadels in een keukenmachine fijn in een laagje water.
  3. Leg de speltbloem, de fijngemalen dadels, de kaneel, de bakpoeder en het ei in een kom.
  4. Smelt de boter en voeg deze erbij. Meng het goed door elkaar tot het de structuur van deeg krijgt.
  5. Kneed een bal van het deeg en laat het daarna even rusten.
  6. Ondertussen ga ik je vast de vulling maken.
  7. Je schilt de appels, verwijdert het klokhuis en snij deze in kleine stukjes.
  8. Was de rozijnen en voeg deze samen met de kaneel bij de appels.
  9. Hak de noten fijn en voeg deze er ook bij.
  10. Meng alles nogmaals goed door elkaar.
  11. Bestrijk de (zijkanten) van de bakvorm met een klein beetje roomboter (dit hoeft niet als je een anti-aanbak-bakvorm hebt).
  12. Rol de helft van het deeg goed uit en bekleed hiermee de onder/zijkant van de bakvorm.
  13. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en verdeel de vulling over de bodem.
  14. Rol de andere helft van het deeg uit en snijd hier reepjes van.
  15. Verdeel deze over de noten-appeltaart.
  16. Besmeer de taart voordat deze in de oven gaat met nog wat extra roomboter/ei/
  17. .Bak de taart af in 45-50 minuten. Eet smakelijk!
Deel dit Recept

Geef een reactie