Gezonde scones met banaan en kokos

Af en toe geen zin in havermout en/of yoghurt als ontbijt. Dit makkelijke, yummie recept voor gezonde scones met banaan & kokos biedt dan uitkomst .

Gezonde scones met banaan en kokos
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gezonde scones met banaan en kokos
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
8porties 10minuten 12minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
8porties 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
12minuten 20minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Let op: bewerk het deeg zo min mogelijk. Hoe minder je het bewerkt hoe luchtiger en lekkerder de scones worden.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Doe de speltbloem, bakpoeder, boter, kaneel, kokosrasp, walnoten en zout in een kom en bewerk dit met je vingers totdat je grove vlokken hebt.
  4. Mix de banaan erdoor en spatel daarna de karnemelk erdoor.
  5. Wanneer het deeg iets te droog aanvoelt voeg je nog een beetje extra karnemelk toe.
  6. Het deeg moet soepel maar nog wel een beetje droog aanvoelen. Probeer het zo min mogelijk te bewerken.
  7. Maak een bal van het deeg en strooi er een beetje extra bloem overheen. Dek af met huishoudfolie en zet voor 15 a 20 minuten in de koelkast.
  8. Strooi een beetje bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot ongeveer 2,5 cm dikte.
  9. Steek met een glaasje of een rondje van ongeveer 5 a 6 cm doorsnede rondjes uit en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  10. Kneed de laatste restjes deeg heel kort samen maak ook hier nog een scone van.
  11. Bestrijk de scones met een beetje melk en plaats de bakplaat voor ongeveer 10 a 12 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin zijn.
  12. Haal de scones uit de oven en laat op een rekje een beetje afkoelen.
  13. TIP
  14. Elke oven is anders. Zet je timer op 10 minuten en kijk hoe de scones eruit zien. Zijn ze nog bleekjes laat deze dan nog iets langer in de oven. Mijn scones hebben meestal 12 minuten nodig in de oven.
  15. Let op: de onderkant gaat vaak net iets harder zondaar dat je dit door hebt. Houd deze dus ook in de gaten.
Notities

Recept door made by ellen

Deel dit Recept

Geef een reactie