Het is een pittig, zoet, huisgemaakt en gezond gingerbread latte recept! Met on top suikervrije slagroom en een heerlijk gingerbread mannetje
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
1portie | 5minuten | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
1portie | 5minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
10minuten | 30minuten |
- 1/4 koffielepel kaneel
- 1/8 koffielepel gemalen gember
- 2 koffielepels melasse
- 1 koffielepel vanille-extract
- 3 eetlepels sterke koffie
- 240 ml kokosmelk
- slagroom
- 1 blik kokosmelk
- 1 eetlepel honing
- gingerbread koekje
Ingrediënten
Porties: portie
|
- Eerst maken we de slagroom.
- Belangrijk is dat je een vette kokosmelk gebruikt die minstens 8 uur in de ijskast heeft gestaan ( ik gebruik fair trade vanuit de ah).
- Het is namelijk de bedoeling dat wanneer je het een nacht (8 uurtjes) in de koelkast hebt laten staan en je het open maakt, het bovenste gedeelte “creme-achtig” is en het vloeibare onderin zit. Het bovenste gedeelte heb je nodig voor het maken van de slagroom.
- Haal het harde gedeelte eruit met een lepel, er zal wat kokosmelk meegaan. Dat is niet erg, dat is juist goed!
- Even 1 minuutje mixen. Als het een klein beetje luchtig begint te worden (het wordt niet héél luchtig) kun je de honing toevoegen.
- Nogmaals mixen! Zet het vervolgens nog even in de koelkast zodat het wat kan opstijven. Een half uurtje is voldoende.
- Verhit ondertussen in een pannetje alle ingrediënten voor de latté. Schenk in een mmoie tas , leg er een mooie laag slagroom op en werk af met een gingerbread mannetje.
Recept van de gingerbread mannetjes kan je weervinden op onze site : http://www.puur-gezond.be/receptenarchief/gingerbread-mannetjes/