Gingerbread caffé latte
Porties Prep Tijd
1portie 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
1portie 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 30minuten
Ingrediënten
slagroom
Instructies
  1. Eerst maken we de slagroom.
  2. Belangrijk is dat je een vette kokosmelk gebruikt die minstens 8 uur in de ijskast heeft gestaan ( ik gebruik fair trade vanuit de ah).
  3. Het is namelijk de bedoeling dat wanneer je het een nacht (8 uurtjes) in de koelkast hebt laten staan en je het open maakt, het bovenste gedeelte “creme-achtig” is en het vloeibare onderin zit. Het bovenste gedeelte heb je nodig voor het maken van de slagroom.
  4. Haal het harde gedeelte eruit met een lepel, er zal wat kokosmelk meegaan. Dat is niet erg, dat is juist goed!
  5. Even 1 minuutje mixen. Als het een klein beetje luchtig begint te worden (het wordt niet héél luchtig) kun je de honing toevoegen.
  6. Nogmaals mixen! Zet het vervolgens nog even in de koelkast zodat het wat kan opstijven. Een half uurtje is voldoende.
  7. Verhit ondertussen in een pannetje alle ingrediënten voor de latté. Schenk in een mmoie tas , leg er een mooie laag slagroom op en werk af met een gingerbread mannetje.
Notities

Recept van de gingerbread mannetjes kan je weervinden op onze site : http://www.puur-gezond.be/receptenarchief/gingerbread-mannetjes/