Groene eieren

Eieren zijn kleine gezonde bommetjes die je op elke moment van de dag kan eten

 

Groene eieren
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Groene eieren
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
1portie 15minuten 4minuten
Porties Prep Tijd
1portie 15minuten
Kook Tijd
4minuten
Ingrediënten
Porties: portie
Ingrediënten
Porties: portie
Instructies
  1. Kook de eieren af in kokend water voor 6 1/2 minuut. Haal ze eruit en leg ze voor 2 minuten in ijskoudwater , pel ze en leg even opzij.
  2. Kook de quinoa af volgens de gebruiksaanwijzing , spreid hem uit op een bakplaat om af te koelen.
  3. Doe de erwten , de edamame bonen , koriander en limoenbladeren in de blender en mix alles tot een homogene massa.
  4. Doe de pasta in een grote kom en doe de afgekoelde quinoa erbij en meng onder elkaar. doe dan de havermout en speltbloem erbij en mix weer alles goed onder elkaar en kruid af met paper en zout naar smaak.
  5. Pak de gepelde eieren , en doe voorzichtig het erwten/bonenmengsel errond. Zie dat je het hele ei bedekt en alles mooi glad maakt.
  6. Rol dan het ei in de amandelbloem , dan in het licht opgeklopt ei en dan in de panko zodat het ei volledig bedekt is met het broodkruin.
  7. Doe dan de rijstolie in een diepe pan , verhit deze tot ze zeer heet is en doe dan voorzichtig je ei erin. Bak ze mooi goudbruin aan alle kanten , haal het ei eruit en laat even uitlekken op wat keukenpapier.
  8. Besprenkel het ei met nog een beetje zeezout en smakelijk!
Deel dit Recept

Geef een reactie