Gyrosschotel met tzatziki

Waan je op de Griekse eilanden tijdens een heerlijk zonnige vakantie met deze zomerse gyrosschotel.

Gyrosschotel met tzatziki
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gyrosschotel met tzatziki
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 15minuten 11minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
11minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Maak eerst de tzatzikisaus door de komkommer zeer fijn te hakken en deze samen de 5 fijngesneden tenen knoflook te mengen met de yoghurt. Zet dit mengsel apart.
  2. Kruid het gyrosvlees met de oregano, komijn, marjolein en peper en meng er de 2 eetlepels olijfolie door.
  3. Verwarm je Airfryer voor op 200 graden en doe de gyros in de Airfryer. Bak de gyros gedurende 6 minuten op 200 graden. Schud een paar keer om.
  4. Snij ondertussen de ui in halve ringen, de knoflook zeer fijn en de paprika in reepjes.
  5. Zet de rijst op met een beetje zout en kook deze gaar. Giet de rijst af wanneer deze klaar en doe er de 4 eetlepels tomatenketchup doorheen zodat hij rood wordt.
  6. Nadat het vlees 6 minuten gebakken heeft, doe je de ui, knoflook en de paprika erbij in de Airfryer en bakt dit 5 minuten mee op 200 graden.
  7. Dien de gyros op met de rijst en de tzatzikisaus.
  8. Bestrooi het gerecht tot slot met de verse tijm
Notities

Recept door the philipschef

Deel dit Recept

Geef een reactie