de croques zijn het allerlekkerst als ze versgebakken, warm en crunchy zijn, maar ook afgekoeld (in de lunchbox) zijn ze heerlijk. Van een quicke lunch gesproken!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2pers | 10minuten | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
2pers | 10minuten |
Kook Tijd |
5minuten |
- 2 eetlepel pompoenpuree
- enkele blad verse spinazie
- gedroogd salie
- gedroogd tijm of verse
- olijfolie
- zwarte peper
- 4 snee brood
- zout
Ingrediënten
Porties: pers
|
- Vet het wafelijzer in met een beetje olijfolie en verwarm het op de hoogste stand.
- Meng in een klein kommetje de pompoenpuree met een beetje salie, tijm, peper, zout en een scheut olijfolie. Proef en kruid bij naar smaak. Besmeer twee sneetjes brood met het pompoensmeersel, leg er enkele blaadjes spinazie op en bedek met twee andere sneetjes.
- Bak de croques in het wafelijzer voor 4-5 minuten.
- voor de pompoenpuree / Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen doormidden. Verwijder de zaadjes met een lepel. Leg de pompoenhelften op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar beneden. Rooster in de oven voor 40-50 minuten. De pompoen is wanneer hij de schil er bruin en rimpelig begint uit te zien en hij superzacht aanvoelt als je er met een vork in prikt. Laat afkoelen. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe het in een blender en blend tot een gladde puree.
bron the green toast