Hartige paté van kip

Beetje werk aan, maar overheerlijk zo een plakje bij de lunch met een vinaigrette slaatje.

Hartige paté van kip
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Hartige paté van kip
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 25minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
4pers 25minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Week de rozijnen in de marsala. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de kippenlevertjes en dep ze goed droog. Snij ze in stukjes. Maal ze samen met de kipfilet heel fijn in de keukenrobot (of vleesmolen). Kruid het geheel met tijm, peper en zout. Voeg er daarna de room, de cognac en de geweekte en uitgelekte rozijnen aan toe.
  3. Beleg de hele binnenkant van een terrinevorm met plakken spek. Druk ze tegen de wanden aan en laat ze wat overhangen. Schep daar het gehaktmengsel in. Duw goed aan en strijk de bovenkant mooi glad. Vouw het overhangende spek over de vulling en dek af met de rest van het spek.
  4. Zet de terrine in een diepe bakplaat en giet er kokend water rond. Bak 45 minuten au bain-marie in de oven en laat afkoelen in de vorm.
Notities

bron libelle

Deel dit Recept

Geef een reactie