Havermout brood

Havermout brood  – lekker & gezond.

Havermout brood
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Havermout brood
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
1brood 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
1brood 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: brood
Ingrediënten
Porties: brood
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de speltbloem, bakpoeder, havervlokken, zout, boter, fijngehakte dadels, pompoenpitten, zonnebloempitten, kaneel en rozijnen in een kom en kneed het met je handen totdat je grote vlokken hebt.
  3. Schenk de karnemelk erbij en kneed er een samenhangend deeg van.
  4. Probeer niet te lang te kneden, net lang genoeg.
  5. Maak van het deeg een lange rol en duw het een beetje in de juiste vorm. Het brood moet ongeveer 24,5 cm lang zijn en 4,5 cm hoog.
  6. Zorg ervoor dat de rozijnen er niet teveel ‘bovenop’ liggen omdat deze wellicht verbranden.
  7. Dit smaakt bitter.
  8. Duw de rozijnen dan ook iets terug in het deeg, indien deze uitsteken.
  9. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het deeg voor 20 minuten in de koelkast.
  10. Leg het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats deze voor 30 a 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Het havermout brood is klaar wanneer het goudbruin en gaar is.
  12. Haal het brood uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
Deel dit Recept

Geef een reactie